Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Worteldagen 2019

7 juni 2019 - 10 juni 2019

Tijdens de Pinksterdagen, van 7 t/m 10 juni wordt festival Worteldagen voor de 14e keer georganiseerd in Norg, gemeente Noordenveld / Drenthe, het thema van dit jaar is “Vreemde Gezichten”. Het festival gaat dit jaar weer van start op het Kunsterf Norg aan de Brinkstraat 1 in Norg, zowel in en rondom het erf van deze prachtige Saksische boerderij, voorheen een locatie voor meerdere studenten tijdens het Worteldagen festival. Een bijzonder mooie plaats voor een bijzonder festival.

In 2019 zullen ruim 45 theaterstudenten van diverse kunstopleidingen uit Groningen, Friesland, Overijssel en Utrecht deelnemen aan festival Worteldagen. Zij arriveren twee weken voor het festival in Norg om op een verrassende locatie aan een performance te werken.

Lees meer op de website van Worteldagen.
Download de flyer hier.

Over Worteldagen

Festival Worteldagen is een kleinschalig beeldend locatietheater festival in en rond het dorp Norg. Dit unieke festival wordt in 2019 voor de 14de keer gehouden tijdens Pinksteren. De afgelopen jaren hebben jaarlijks ruim 3000 bezoekers gedurende vier dagen kleine theatrale beeldende voorstellingen gezien.

De performances worden verzorgd door 2e jaar studenten, theatermakers van diverse kunstopleidingen. De studenten zijn twaalf dagen bezig met het maken van een korte voorstelling, geïnspireerd door de locatie waar ze zijn, wat ze zien, horen, ruiken, voelen en wat ze zelf willen uitdragen. Eigen docenten komen één à twee keer per week langs op locatie bij de student om uit te wisselen over de ontstane voorstelling. Een unieke kans om een eigen podium te hebben en een eigen voorstelling te maken, voor een echt publiek. De student kan tijdens het festival blijven experimenteren tot de voorstelling past als een jas.
Het publiek wordt in kleine aantallen (maximaal 20) onder begeleiding van een gids langs een 4-tal locaties geleid. Deze theaterlocaties zijn zeer divers; een oude boerderij, een speeltuin, het zwembad, een schuurtje, een stuk bos, een garage, een leegstaande woning, een kelder of een opslagloods. Er zijn in 2019 wel 40 verschillende locaties voorhanden.

De kracht van Worteldagen zit in het kleinschalige, waar veel te zien is, waar je als publiek de ruimte krijgt om de performances optimaal te ervaren, waar het intieme karakter doorslaggevend is. Kom kijken en laat je verrassen in het esdorpenlandschap van Drenthe, door de vernieuwende theatermakers en de gezellige sfeer van het festival.

Het festival wordt georganiseerd door stichting Amonet, een goed doel organisatie, die voor 100% draait op vrijwilligers. Worteldagen is in 2006 ontstaan door een samenwerking tussen stichting Amonet en de afdeling theatervormgeving van de Minerva Academie in Groningen. Het was en is voor de makers van de performance een unieke ervaring om, weg van de veilige schoolmuren, op locatie een individueel werk te maken en dat ook nog eens te presenteren aan onbekenden tijdens dit unieke festival.

Kom naar Norg en laat je tijdens Worteldagen meevoeren naar bijzondere bestemmingen, check in bij de meest fantastische routes.

Het exacte tijdschema met de routes (wie speelt waar en wanneer) wordt pas kort voor de start van het festival bekend, zie hiervoor de tijden borden bij het kaartverkoop punt.

Bekijk het programma hier >>

Gegevens

Begin:
7 juni 2019
Einde:
10 juni 2019
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
http://www.worteldagen.nl/

Locatie

Kunsterf Norg
Brinkstraat 1
Norg, Drenthe 9331 JE Nederland
+ Google Maps

Organisator

Worteldagen
Telefoon
06-20769388
E-mail
info@worteldagen.nl
Bekijk de site van Organisator