Spektakeltocht – 29 oktober 2023

      Reacties uitgeschakeld voor Spektakeltocht – 29 oktober 2023

Spektakeltocht Norg is een wandelevenement voor Jong & oud met routes van verschillende afstanden en met verschillende thema’s. De routeafstanden variëren van 5 t/m 30 kilometer.

Elk jaar staan er diverse routes op het programma, in- en rondom het mooie dorp Norg. De routes hebben verschillende afstanden en afwisselende thema’s. Sommige thema’s komen vaak terug, andere routes hebben elk jaar een ander thema, maar er is altijd spektakel onderweg en we verrassen je onderweg steeds opnieuw.

Dit jaar – op zondag 29 oktober – kun je kiezen uit verschillende routes. Een gezinsroute van 5 km, een Kunst & Cultuurtocht van 10 km en een Proef & Beleeftocht van 15 km.

Wandelaars eindigen op het Kunsterf waar er voor iedereen ijs is en live muziek van een band.

Uitgelicht uit De Krant 2-11-2023: Spektakeltocht Norg ‘Variatie is het beste thema’

NORG – Meer dan 250 wandelaars namen het afgelopen weekend deel aan de Spektakeltocht in Norg. Georganiseerd door Beweegdorp Norg, in samenwerking met onder andere Bewegingscentrum Norg en Welzijn in Noordenveld, is dit een evenement dat in het dorp al enkele jaren kenmerkend is voor het laatste weekend van oktober.

Kunsterf Norg aan de Brinkstraat in het dorp kent op het terrein enkele kunstuitingen. Jan Pluis is 1 van de kunstenaars. ‘Ik heb een oude koets omgebouwd tot een vogelhuis. Als je de deuren opent zie je een vogel van kunstenaar Eske Koetje. Het idee van een oude koets met zijn ouderwetse wielen is dat je kan verplaatsen. Onlangs heb ik nog op het terrein een houtopslag gemaakt waarin ik een gezicht hebt verwerkt. Ik vind het leuk om zelf dingen te bedenken.’ Kunsterf Norg is een boerderij die ter beschikking staat aan de kunst. Wie er gebruik van wil maken kan Jan Pluis contacten.

Lees hier het hele artikel >>