Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Folly Art Norg Festival 2019

4 augustus 2019 - 1 september 2019

Voor de tweede keer vindt in augustus Folly Art Norg plaats. Stonden in 2018 nog 13 kunstige bouwwerken in de natuur rond het dorp Norg, in 2019 verrijzen er 20 folly’s.

Dit jaar is Folly Art Norg een wandeling van 7 km, met als vertrekpunt het Kunsterf Norg. Van daaruit maak je een rondwandeling in de natuur van Norg met elke 500 meter een folly. Voor wie 7 km teveel vindt kan fietsen natuurlijk ook. Bij het startpunt koop je een route boekje met alle informatie voor € 10,-. Hiermee kan je de folly route zo vaak bekijken als je wilt. Met zoveel personen als je wilt.

Zondag 4 augustus : officiële start van Folly Art Norg
Zo 4 aug. t/m 1 sept. : dagelijks folly routes
Zondag 25 augustus om 15:00 uur: prijsuitreiking winnaar Folly Art Norg 2019

Routekaart verkoop dagelijks van 10.00 – 17.00 uur (tijdens het festival)
Kunsterf Norg, Brinkstraat 1, 9331JE Norg

Bekijk de website van Folly Art Norg >>

Download de flyer hier >>
Bekijk de website van Folly Art Norg >>

Voor wie is Folly Art Norg?

Iedereen is welkom. Niet alleen architecten en kunstenaars, maar ook natuurliefhebbers, wandelaars, dagjesmensen, creatievellingen, fietsfanaten, rustzoekers, dorpsbewoners en vakantiegangers, zullen zich verbazen over de gebouwde folly’s. Iedereen die iets heeft met (bouw) ”kunst in de openbare ruimte” is een potentiële bezoekers van Folly Art Norg. Naast de folly’s zullen er tijdens de openingsdag op zondag 4 augustus 2019 bij het Folly-terrein van Kunsterf Norg diverse activiteiten plaatsvinden. Aansluitend zullen de folly’s gedurende de hele maand augustus dagelijks te bezoeken zijn. Omdat Folly Art Norg een jong jaarlijks evenement is, zal de doelgroep steeds groeien, van aanvankelijk 1000 bezoekers, met na vijf jaar het 5-voudige aantal. (het bezoekers aantal was in het eerste jaar 2018 – 1500)

Wat​ ​is​ ​een​ ​folly?

Bouwwerken zonder functie, objecten in de buitenlucht, landschap art, vermaak architectuur, kunst in de openbare ruimte. Maar als je er eenmaal een paar gezien hebt vergeet je het niet meer en wil je er steeds meer zien. Al vele honderden jaren bouwen mensen nutteloze bouwsels in hun tuin of op hun land. Nu, hier in Norg in het natuurrijke esdorpenlandschap zijn gedurende een maand dertien van deze bouwsels verrezen.

De selectieprocedure

In aanvang is Folly Art Norg een wedstrijd: Ontwerpers, bouwers en/of kunstenaars worden
uitgedaagd een folly plan in te dienen. De selectieprocedure gaat als volgt: na sluitingstermijn van de inzending (1 maart 2019) selecteert het team van Stichting Amonet maximaal 20 genomineerden. Deze folly ontwerpers worden uitgenodigd om hun plan toe te lichten op donderdag 21 maart 2019, tijdens een gezamenlijke dag in Norg. Op 27 maart zullen de definitieve deelnemers bekend worden gemaakt.

Op zondag 25 augustus wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar van de prijs door de jury bekend gemaakt.

Criteria voor een folly

Aan de ontwerpen van de folly’s worden weinig beperkingen gesteld, het moet echter wel een bijzonder bouwwerk worden (zie wat is een folly). De materiaalkeuze is vrij. Omdat het bouwbudget (€500) laag is, zal met de gebruikte materialen creatief moeten worden omgegaan. Een folly moet minimaal 3 m2 – maximaal 25 m2 zijn en maximaal 4 meter hoog. Daarnaast moet de constructie veilig zijn voor bezoekers. De bouwtijd op locatie is een week, voorafgaand aan 4 augustus.

Over Folly Art Norg

Een jaarlijks terugkerend folly art evenement organiseren, waar jonge nieuwe ontwerpers
en makers hun creativiteit, vaardigheden en productiviteit kunnen ontwikkelen en tentoonstellen, en waar bezoekers “out of the box” bouwcreaties kunnen bezoeken. Voor de ontwerpers is er de wedstrijd, “wie mogen hun creatie zelf bouwen en wie wint de hoofdprijs?”
“Folly Art Norg” wordt georganiseerd door stichting Amonet in en rond het natuurrijke
esdorpenlandschap van Norg in Drenthe, begin augustus startend met een feestelijke
openingsdag en aansluitend voor bezoekers de mogelijkheid vier weken lang alles nog eens te bekijken in een folly route.

Een terugblik naar 2018

Locatie

Kunsterf Norg
Brinkstraat 1
Norg, Drenthe 9331 JE Nederland
+ Google Maps

Organisator

Stichting Amonet
Bekijk de site van Organisator