Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationale Kunstweek en Landelijk Atelierweekend 2017

4 november 2017 - 5 november 2017

Ook atelier De Rode Schuur doet mee aan het Landelijk Atelierweekend.

Op 4 en 5 november is beeldend kunstenaar Wilma Wassing ’s middags in haar atelier aanwezig. U kunt zo kennismaken met haar en haar werk. Tevens kan ze u informeren over de workshops en cursussen die zij aanbiedt.

U bent van harte welkom aan de Brinkstraat 1, Norg

Over Wilma Wassing

Wilma Wassing maakt zowel figuratieve als abstracte beelden. Ze beheerst technieken als hakken en boetseren en combineert vaak bijzondere materialen in een beeld.

Haar beelden van hout met keramiek zijn aards en krachtig met een eigen vitaliteit en een vleugje mystiek. Haar bronzen paarden en stieren kenmerken zich meestal door het ontbreken van lichaamsdelen. Soms zijn het flarden paard of stierentorsen. Alleen dat wat zij belangrijk vindt, laat ze zien. Eigenschappen als moed ,trouw, kracht, elegantie worden hierdoor juist versterkt.

De paarden maar ook boten, vleugels op hoofden symboliseren het thema vrijheid, een essentiële rode draad in haar werk.

Wilma werkt vanuit haar atelier De Rode Schuur in Norg. Hier geeft ze ook cursussen keramisch handvormen en workshops rakustoken.

Bekijk de website van Wilma Wassing >>

Over het Landelijk Atelierweekend

Tijdens het eerste weekend van de Nationale Kunstweek vindt het Landelijke Atelierweekend plaats. Tijdens dit weekend stellen (beroeps)kunstenaars hun atelier open voor geïnteresseerden. Dat is dé kans om kunstenaars aan het werk te zien in hun atelier en voor de kunstenaars de kans om hun werk te tonen aan nieuw publiek.

Over de Nationale Kunstweek 2017

 

Van 4 tot en met 12 november vindt in heel Nederland de Nationale Kunstweek plaats. Een groot aantal ateliers, kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen en gemeenten biedt tijdens de Kunstweek extra activiteiten, workshops, aanbiedingen, exposities en meer, waardoor kunstliefhebbers in heel Nederland een week lang extra van beeldende kunst kunnen genieten.

De Kunstweek start met de bekendmaking van de Kunstenaar van het jaar. Daarna vindt in het eerste weekend het Landelijk Atelierweekend plaats (4 en 5 november), dat dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd. Tijdens dit weekend stellen beroepskunstenaars in heel Nederland hun atelier open voor geïnteresseerden. Kunstliefhebbers kunnen zo het atelier van een kunstenaar bekijken en kunstenaars laten zo meer mensen kennismaken met hun werk. Circa 300 ateliers in heel Nederland doen mee. Daarmee is het dit jaar weer gegroeid en is het het grootste atelierweekend in Nederland.

De Kunstweek wordt afgesloten met een grootschalige, internationale kunstbeurs: de Nationale Kunstdagen op 11 en 12 november in de Beursfabriek in Nieuwegein. Ruim 220 kunstenaars tonen en verkopen daar hun werk.

Kunstliefhebbers vinden op Kunstweek.nl en Landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties.

Gegevens

Begin:
4 november 2017
Einde:
5 november 2017
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Kunsterf Norg
Brinkstraat 1
Norg, Drenthe 9331 JE Nederland
+ Google Maps