Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Folly Art Norg 2022

31 juli 2022 - 28 augustus 2022

€10

Dwaasbouwers: kunstenaars, architecten, vormgevers en hobbyisten die een folly ontwerpen en verwezenlijken. We nodigen je uit om alle 17 folly’s te bekijken in de prachtige natuur van noord Drenthe.

De definitie van een folly kan van alles zijn. Noem het een nutteloos bouwwerk, een object met een speciaal verhaal of kunst in de openbare ruimte.

Dit jaar is Folly Art een wandeling van ruim 7 km. Op het infopunt bij Kunsterf Norg kun je het routeboekje kopen met informatie over de folly’s, de route en de bouwers. De route start en eindigt hier en er is gelegenheid om voor- of achteraf nog wat te drinken in de theetuin.

Parkeren: Hofstraat 8, 9331 JN Norg – gratis

Over Folly Art Norg

Folly Art Norg is een wedstrijd. De makers sturen aan het begin van het kalenderjaar een plan en maquette in. Na een ontmoeting met en een presentatie door de genomineerde makers, wordt door Stichting Amonet de definitieve selectie van deelnemers gemaakt. Een week voor het evenement komen de makers naar Norg en bouwen met een klein budget hun folly.

De folly route

Als bezoeker van Folly Art Norg start je bij Kunsterf Norg. Hier kun je alle informatie krijgen die nodig is om een geslaagde folly tocht te maken. Koop daar voor €10 het boekje met informatie over de makers, de folly’s en de route.

Ook is er op het terrein gelegenheid om je mening en ideeën achter te laten. Voor de organisatie en de makers is het leuk om te lezen wat je er van vond en of je een favoriet hebt. Dus kom vooral na de wandeling terug op het terrein.

Lees meer op de website Folly Art Norg >>

Gegevens

Begin:
31 juli 2022
Einde:
28 augustus 2022
Kosten:
€10
Evenement Categorie:
Site:
http://www.follyartnorg.nl/bezoekers/

Locatie

Kunsterf Norg
Brinkstraat 1
Norg, Drenthe 9331 JE Nederland