Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus maaien met de zeis

16 september 2017 @ 10:00 - 16:00

In het najaar wordt er voor de vrijwilligers van landschapsbeheer Drenthe en geïnteresseerden een aantal cursussen georganiseerd. Op 16 september: Maaien met de zeis.

Voor kleinschalig landschapsbeheer kan een zeis een goed alternatief zijn voor een bosmaaier of maaimachine. Vooral bij kleinere of onregelmatige stukken is de zeis handiger en vaak sneller. Je kunt gemakkelijker om bijvoorbeeld een orchidee heen maaien en dieren die in het gras zitten hebben een grotere kans om weg te vluchten dan bij gemotoriseerd gereedschap. En je kunt natuurlijk aan de slag zonder lawaai en benzine.

Maaien met de zeis

Tijdens de cursus leer je de basisbeginselen van het maaien met de zeis: maaien op vlak terrein met een juiste lichaamshouding en de zeis veilig hanteren en transporteren. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het onderhouden en scherpen van de zeis (‘haren’ van de zeis).

Praktische informatie

De cursus vindt plaats op zaterdag 16 september 2017, van 10.00 – 16.00 uur (inclusief lunch). Het programma heeft een theoriegedeelte en er wordt in de praktijk geoefend. De cursus vindt plaats in de omgeving van Norg.

Wil je deelnemen aan de cursus, dan is inschrijven verplicht en dit kan door middel van het inschrijfformulier. De cursus wordt gratis beschikbaar gesteld voor vrijwilligers van Landschapsbeheer Drenthe. Andere deelnemers betalen 20 euro. Let op! Indien de cursus vol is, hebben vrijwilligers van Landschapsbeheer Drenthe voorrang bij deelname. De (eventuele) bijdrage dien je te voldoen aan de start van de cursus. De bijdrage is inclusief koffie, thee, lunch en een cursusboek. De cursus gaat door bij tien deelnemers en er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.

Let op! Kun je niet meer inschrijven? Stuur dan een mail naar info@lbdrenthe.nl en we zullen een inventarisatie maken van de geïnteresseerden.

De cursussen zijn mogelijk dankzij financiële steun van de provincie Drenthe en de Nationale Postcode Loterij.

Gegevens

Datum:
16 september 2017
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Kunsterf Norg
Brinkstraat 1
Norg, Drenthe 9331 JE Nederland
+ Google Maps

Organisator

Landschapsbeheer Drenthe
Bekijk de site van Organisator