Zie daar! expositie

      Reacties uitgeschakeld voor Zie daar! expositie

Het is pas kunst als het lelijk is.

– aanschouw het resultaat van een verrassende zoektocht naar de betekenis van kunst.

Het kunstenaarskwartet Zie Daar! laat tijdens de Open Monumentendagen 2018 naast een expositie op Kunsterf Norg een wel heel bijzonder werk zien . “We bouwden een expositie, het voelde als een expeditie!”

Vragen als: “Wat willen we dat ónze kunst met de mens doet” en “Wanneer brengt kunst beweging en moet dat überhaupt?”  daagden de vier kunstenaars uit tot het maken van een vervreemdende installatie. Hiervoor maakten zij enkel gebruik van reeds door hen gemaakte kunstwerken. De weg naar de installatie toe was hun beproeving en werd een boeiend proces. Het bleek lastig eigen stijl en visie los te laten. Om tot een nieuw geheel te komen moest eigen werk soms scheef , op de kop of half verborgen achter een ander werk geplaatst worden. ‘Loslaten!’ en ‘Anders kijken.’ waren kreten die geregeld geroepen werden tijdens het bouwen. De titel “Qui Vive!”- op je hoede, alert zijn… was hiermee geboren.

Na enige tijd bleek de ogenschijnlijke vrijheid om te bouwen in de enorme schuur van Kunsterf Norg te groot en werd er een kader bedacht. Binnen dit kader ontstond een nieuw geheel. Het is de vraag of het uiteindelijke resultaat mooi of lelijk is. Voor de kunstenaars is het in elk geval zeker dat de installatie beweging zal brengen bij de kijker.

Op vrijdagavond 7 september aanstaande zal het 4-tal rondom  hun queeste in gesprek gaan met een groep genodigden over de bedoeling van kunst tijdens een avondvullend programma waarbij alle zintuigen zullen worden  beroerd. Vervolgens kunnen op zaterdag 8 en zondag 9 september belangstellenden van 11 uur tot 17 uur de installatie en de expositie aan de Brinkstraat 1 in Norg bezoeken.

Kom kijken naar het werk van Hannie Bushoff: ‘ Zielenroerselen van hout en papier’. Cecile Kruip: ‘Vilt vloer-, en wanddecoraties van schapenvachten. Jessica Lelieveld: ‘ Tijd en ruimte verbeeld in keramiek en vilt’. Wilma Wassing: Beelden van hout met keramiek en brons’. De 4 kunstenaars zijn aanwezig!

Download de flyer hier.