Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Worteldagen 2018

18 mei 2018 - 21 mei 2018

Tijdens de Pinksterdagen, van 18 t/m 21 mei-2018, wordt festival Worteldagen voor de 13e keer georganiseerd in Norg, gemeente Noordenveld / Drenthe, met als thema  “onuitputtelijk”. Het festival gaat dit jaar weer van start op het Kunsterf Norg aan de Brinkstraat 1 in Norg, zowel in en rondom het erf van deze prachtige Saksische boerderij, voorheen een locatie voor meerdere studenten tijdens het Worteldagen festival. Een bijzonder mooie plaats voor een bijzonder festival.

Ook dit jaar zullen er ongeveer 50 theaterstudenten van diverse kunstopleidingen uit Groningen, Friesland, Overijssel en Utrecht deelnemen aan festival Worteldagen. Zij arriveren twee weken voor het festival in Norg om op een verrassende locatie aan een performance te werken.

Over Worteldagen

Festival Worteldagen is een kleinschalig beeldend locatietheater festival in en rond het dorp Norg. Dit unieke festival wordt in 2018 voor de 13de keer gehouden tijdens Pinksteren. De afgelopen jaren hebben jaarlijks ruim 3000 bezoekers gedurende vier dagen kleine theatrale beeldende voorstellingen gezien.

De performances worden verzorgd door 2e jaar studenten, theatermakers van diverse kunstopleidingen. De studenten zijn tien tot twaalf dagen bezig met het maken van een korte voorstelling, gebaseerd op de locatie waar ze zijn, wat ze zien, horen ruiken voelen en wat ze zelf willen uitdragen. Eigen docenten komen een à twee keer per week langs bij de student op locatie om uit te wisselen over de ontstane voorstelling. Een unieke kans om een eigen podium te hebben en een eigen voorstelling te maken, voor een echt publiek. De student kan tijdens het festival blijven experimenteren tot de voorstelling past als een jas.

Het publiek wordt in kleine aantallen (maximaal 20) onder begeleiding van een gids langs  een 4-tal locaties geleid. Deze theaterlocaties zijn zeer divers; een oude boerderij, een speeltuin, het zwembad, een schuurtje, een stuk bos, een garage, een leegstaande woning, een kelder of een opslagloods. Er zijn in 2018 ruim 40 verschillende locaties voorhanden.

Kom naar Norg en laat je tijdens Worteldagen meevoeren naar bijzondere bestemmingen, check in bij de meest fantastische routes.

Het exacte tijdschema met de routes (wie speelt waar en wanneer) wordt pas kort voor de start van het festival bekend, zie hiervoor de tijden borden bij het kaartverkoop punt.

Lees meer op de website van Worteldagen.

Gegevens

Begin:
18 mei 2018
Einde:
21 mei 2018
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
http://www.worteldagen.nl/

Locatie

Kunsterf Norg
Brinkstraat 1
Norg, Drenthe 9331 JE Nederland
+ Google Maps

Organisator

Worteldagen
Telefoon
06-20769388
E-mail
info@worteldagen.nl
Bekijk de site van Organisator