Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Try-outs Kopland

20 mei 2017 - 21 mei 2017

€13.50

Op zaterdag 20 en zondag 21 mei vinden in Norg twee exclusieve try-outs van de voorstelling Kopland plaats. Kopland is een coproductie van Gouden Haas en PeerGrouP. Kopland zal tijdens Oerol 2017 op Terschelling in première gaan.

Locatie try-outs: Kunsterf Norg, Brinkstraat 1, 9331 JC Norg.

Data:
Za 20 mei 2017 om 19:30 uur.
Zo 21 mei 2017 om 15:00 uur.
Kaarten zijn te bestellen via de website van PeerGrouP.

Over de voorstelling Kopland

Een voorstelling als een gedicht

Niet de tijd gaat voorbij,
Maar jij, en ik
Rutger Kopland

Herken je dat? Het zingen van een merel in de vroege ochtend. Dat je even stilstaat en denkt: ‘Ja, dit ken ik, dit moment is ouder dan ikzelf. Dit is er altijd geweest en zal er nog zijn als ik er niet meer ben.’ Volgens dichter Rutger Kopland zijn het dit soort kleine dingen in het leven die ontroering kunnen oproepen. Een onverwacht moment dat je overvalt en waarin het lijkt of de wereld heel eventjes haar sluier optrekt en iets van haar geheim blootgeeft.

Kopland is een poëtische en beeldende locatievoorstelling geïnspireerd op de levenslange zoektocht van dichter Rutger Kopland naar de werking van ontroering. Aan de hand van zijn poëzie dwaalt het publiek door het hoofd van Kopland en wordt meegenomen in het verlangen te begrijpen wat nog onbegrepen is.

Rutger Kopland (1934-2012) is een van Nederlands meest gelezen dichters. In een onnadrukkelijke en observerende stijl belicht hij thema’s als verlangen, herinnering en voorbijgaan. Kopland vond zijn inspiratie veelal in het landschap en de natuur. Zijn favoriete plek was het beekdal van de Drentsche Aa bij Schipborg.

Gouden Haas en PeerGrouP werkten eerder samen in de voorstelling Kiemkracht (2016). De beeldende theatertaal van Gouden Haas, waarin poëzie, muziek en vervreemding leidend zijn, sluit naadloos aan op het locatietheater van PeerGrouP dat de verbinding van mens en landschap centraal stelt.
Kopland wordt gespeeld in de openlucht in een weids landschap met een glazen kas, twee acteurs, muziek en een geit.

Kopland kwam mede tot stand dankzij een onderzoeksbijdrage van Oerol Terschelling.

Gegevens

Begin:
20 mei 2017
Einde:
21 mei 2017
Kosten:
€13.50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Site:
http://www.peergroup.nl/projecten/kopland/

Locatie

Kunsterf Norg
Brinkstraat 1
Norg, Drenthe 9331 JE Nederland

Organisator

PeerGrouP
Bekijk de site van Organisator