Jessica Lelieveld

Beelden van keramiek en gemengde techniek

Vier jaar geleden verhuisde Jessica Lelieveld van de kop van Drenthe naar het uiterste noorden van de provincie  Groningen. Zij verliet de bossen en zandgronden en werd omarmd door ruimte en klei. “Ik heb de ruimte in mij laten kruipen, zij is mijn grootste inspiratiebron.”

Want ruimte is overal: de horizon, grootse luchten, akkers van elkaar gescheiden door diepe sloten en smalle wegen. De jaargetijden laten zich intens beleven!  De ruimte brengt zo hele gedachtestromen op gang. Dit omzetten in beelden is een ware uitdaging die Jessica graag aangaat.

Lijnen, vlakken, vormherhaling en ritme zet ze in om haar ideeën te duiden. Zij maakt zowel ruimtelijke objecten als wandobject. Ze werkt graag en veel met klei maar ook andere materialen worden gebruikt. Momenteel is zij bezig met een serie wandobjecten van vilt en raku gestookt keramiek. Haar ruimtelijke werk vraagt naast klei vaak andere materialen als hout, metaal of plastic. Vandaar dat zij zich ‘kunstenaar keramiek en gemengde techniek’ noemt.

Bekijk de website van Jessica Lelieveld >>